Intelligente functies

De camera’s van KEDACOM beschikken over diverse intelligente functies. Onderstaand een greep uit de meest voorkomende functies. Check de productpagina van de camera over welke specifieke intelligente functies de camera beschikt.

Handleiding Intelligente functies KEDACOM camera

Motion detection

Wanneer de camera beweging detecteert, kan deze een alarm versturen. Door het creëren van een bepaald gebied in het beeld van de camera, kun je enkel een alarm genereren wanneer er beweging plaatsvindt in dit specifieke gebied.

Two way audio

Met twee weg communicatie kan audio worden ontvangen en verzonden via de IP camera.

Scene change

De camera neemt standaard een bepaalde scene op zoals deze is geïnstalleerd. Wanneer de camera waarneemt dat deze wordt verplaatst of verschoven zal er direct een alarm worden verstuurd.

Tampering

Op het moment dat een deel van het beeld niet meer zichtbaar is of het gehele beeld wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld een hand of een ander voorwerp, zal de camera een melding versturen van tampering.

Guard line

Met een guard line kun je een virtuele lijn trekken en wanneer iemand deze lijn passeert een alarm genereren. Loopt iemand bijvoorbeeld door een bepaalde deur, dan kan er direct een alarm worden gegeneerd. Dit kan een kant uit, maar ook beide kanten.

Defocus

Op het moment dat de camera door een bepaalde verandering in het beeld niet meer de juiste focus heeft, verstuurd deze direct een defocus alarm, waardoor de beheerder direct weer de juiste focus kan bepalen.

Exit guard area

Met de functie exit guard area kun je er voor zorgen dat een bepaald gebied wordt beveiligd. Verlaat iemand dit gebied, dan volgt er een alarm.

Enter guard area

Met de functie enter guard area kun je ervoor zorgen dat een bepaald gebied wordt beveiligd. Komt iemand binnen dit gebied, dan volgt er een alarm.

Object removal

Zijn er belangrijke objecten die niet verplaatst of meegenomen mogen worden, dan kunnen deze objecten worden aangegeven op de camera. De camera kan dan direct een alarm versturen, als iemand dit object meeneemt of verplaatst.

Object left

Laat iemand een object achter op een plek waar dit niet is toegestaan, dan kan direct een alarm worden gegeneerd door de camera.

Audio surge

Is er op de plek waar de camera hangt op een bepaald tijdstip (te veel) geluid, dan kan de camera direct een alarm versturen.

Gathering

Wil je voorkomen dat groepen mensen samen komen op bepaalde plekken, dan kan de camera detecteren wanneer dit plaatsvindt en direct een alarm versturen.